Minőségi nyílászárók közvetlenűl a gyártótól

Szellőzés

Hőszigetelt nyílászáróink fontos jellemzője a tökéletes légzárás. Emiatt feltétlenül fel kell hívnunk megrendelőink figyelmét a szellőzés hiányából adódó problémákra.

Párásodás

A nyílászárókon, ill. azok környékén kicsapódó pára kialakulása több tényezőtől függ: a falak anyaga, szigetelése; a helyiség mérete, funkciója /konyha, fürdőszoba, stb./; fűtési-, szellőztetési szokások. A fenti probléma megoldására ajánljuk a Gealan nagydíjas termékét a „Gecco” résszellőzőt. Az utólag is egyszerűen és gyorsan felszerelhető „Gecco” szellőző nyitott állapotban óránként 6 légköbméter levegő cseréjét teszi lehetővé. A szellőző belsejében lévő zárólamella erős szél esetén automatikusan bezáródik, a szél csendesedésekor pedig kinyílik. Az említett zárólamella egy retesszel el is zárható, szabályozva ezzel a helyiség szellőzését.

Káros gázok felhalmozódása

A párásodás mellett fontos probléma, ha a tökéletes légzárás, ill. egyéb tényezők /pl. elhanyagolt kémény, ritkán karbantartott gázkészülék, szellőzők hiánya, stb./ együttes hatásaként káros gázok, gőzök szaporodnak fel a helyiségben. Erre különösen akkor kell odafigyelni, ha a helyiségben nyílt égésterű készülék működik. Az előírt szellőzés mértékére, ill. a szellőzés egyéb szabályaira nincs egységes előírás, ezért ez irányban célszerű szakembernél / pl. a gázszolgáltatónál / érdeklődni. A fenti problémákra kifejlesztett berendezések közül cégünk az „Aereco” termékcsaládot forgalmazza, ill. építi a nyílászárókba. Közülük leggyakoribb az Aereco EM 916 típusú higroszabályozású szellőző, mely a benti levegő páratartalmának növekedésével egyre inkább automatikusan kinyílik, lehetővé téve akár 35 légköbméter/óra légcserét is. A helyiség kiszellőzését követően az automatika lezár, megakadályozva a helyiség kihűlését.

A fent említett szellőzőkről többet megtudhat, ha ellátogat bemutató termünkbe, ahol a készülékek működés közben is megtekinthetők.


Gecco3 szellőző elhelyezkedése az ablakon.

Gecco3 szellőző nyitva...


...és zárva.

Aereco termékcsalád


Aereco EMM 916 elhelyezkedése az ablakon.


Szellőző típusa EMM916
Higroszabályozású igen
Zárható (minimum hozamra) nem
Léghozam min/max. 10 Pa-nál 11-35 m3
Léghozam min/max. 40 Pa-nál 22-70 m3