Minőségi nyílászárók közvetlenűl a gyártótól

Termékek - Bejárati ajtók

A Pentaglass Kft. bejárati ajtói mind a műszaki tartalom, mind biztonság, mind az esztétikum területén kedvező áron elégítik ki a legmagasabb szintű igényeket. A nagy műgonddal legyártott bejárati ajtóink nem csak az épület díszéül szolgálnak, hanem annak megfelelő biztonságáról is gondoskodnak. A bejárati ajtó kiválasztásakor a fenti szempontokat, lehetőségeket együttesen javasoljuk figyelembe venni!


Alakok, formák


Befelé vagy kifelé nyíló bejárati ajtó

Szárnyosztós bejárati ajtó

Íves bejáratiajtó

Alakos bejárati ajtó

Bejárati ajtó felül-, és oldalvilágítóval

Kétszárnyas bejárati ajtó

Kétszárnyas, íves bejárati ajtó

Biztonság

A bejárati ajtók biztonságáról a 81 mm-es profil, a 1,5 mm vastag zártszelvény acélmerevítés, az acélmerevítést a szárnyak sarkaiban összerögzítő sarokmerevítő elemek, a kiemelésbiztos ajtópántok, az acélpáncélzatú kilincs-garnitúrák ill. a különböző biztonsági fokozatú vasalat együttesen gondoskodnak.Kiemelésbiztos ajtópánt

FONTOS! A műanyag bejárati ajtók kiválasztásánál mindenképpen meg kell határozni, hogy az ajtó kifelé vagy befelé nyílik. Amennyiben a „befelé nyíló” típusú ajtót kifelé fordítva építik be, akkor az üvegléc kívülre kerül, amivel azt kockáztatják, hogy az üvegléc kipattintásával (és az üveg kiemelésével) az ajtó biztonsága a minimálisra redukálódik. Ugyanezen okból a kifelé nyíló ajtók esetleges felül-, és oldalvilágítóját sem tokosztott, hanem sorolt szerkezetként ajánlott beépíteni.

Vasalat

A bejárati ajtókat az alábbi záródási lehet?ségekkel készítünk:
 • Főzár+négy biztonsági gombafejes zárócsap, kilincs-, vagy kulcsmőködtetéssel

  Kilincsműködtetésű zár

 • Főzár+két acélcsap („duplacsapos”) kilincs-, vagy kulcsműködtetéssel

  Acélcsapos biztonsági zár

 • Főzár+négy acélcsap, kulcsműködtetéssel
 • Főzár+két acélcsap+másodcilinder, kilincs-, vagy kulcsműködtetéssel
 • Főzár+két acélkampó+alsó-felső záródási pont, kilincs-, vagy kulcsműködtetéssel

  Acélkampós biztonsági zár

 • A fenti megoldások kívül gombos kilinccsel, kulcsműködtetéssel
 • Egy ponton záródó főzár, elektromos zárfogadóval

A kilincs alap esetben fehér, de kérésre lehet barna, arany, bronz színű. A kívül színes ajtók belül fehér-kívül barna kilinccsel készülnek, de itt is választható az arany vagy bronz kilincs.Arany szinű ajtókilincs


Bronz szinű ajtókilincs

Mérethatárok

Bejárati ajtóink a megrendelő által kívánt méretekben készülnek, de a méretek meghatározásakor néhány műszaki paramétert figyelembe kell venni.

 • A nyíló szárny 240 cm-nél általában nem lehet magasabb.
 • 120 cm-nél szélesebb nyíló szárny nem ajánlott.
 • Aszimmetrikus kétszárnyas ajtóknál a másodszárny minimális szélessége 45 cm.

Esztétikum: szárnyosztás vagy díszpanel

A bejárati ajtók kiválasztásakor egyik legnehezebb szempont, hogy hogyan nézzen ki az ajtószárny. E szempontból két műszaki megoldás lehetséges:

 • Szárnyosztás
  Ebben az esetben a szárnyat több-kevesebb osztóval kisebb-nagyobb mezőkre tagoljuk és az így kialakított mezőkbe tömör betétek, ill. különféle üvegek kerülhetnek. Az osztók elhelyezése, a betétek, ill. az üvegek elosztása a megrendelő kívánsága szerint történik.


  Bejárati ajtók szárnyosztással

 • Díszpanel
  Ebben az esetben az ajtószárnyba a megrendelő által kiválasztott díszpanel kerül. A díszpanelek igen sok mintázattal készülnek tömör, egy vagy több üveges kivitelben. A többféle mintázat és a széles üvegválaszték variálásával választható ki a legmegfelelőbb kivitelű ajtó. A díszpanelek biztonsága MDF-, acél-, vagy alumínium-merevítéssel fokozható. Természetesen a díszpanelek is készülhetnek kívül vagy kívül-belül színes változatban is.
  Tekintse meg díszpanel-katalógusunkat a „Letöltések” menüpontban .
Szárnyosztós bejárati ajtó

bejárati ajtó

műanyag bejárati ajtó

műanyag bejárati ajtó

egyedi bejárati ajtó nyíló ablakkal

bejárati ajtó