Minőségi nyílászárók közvetlenűl a gyártótól

Termékek - Ablakok

Alakok, formák


Nyíló ablak

Bukó-nyíló ablak

Tokosztott bukó-nyíló/bukó-nyíló ablak

Váltószárnyas nyíló/bukó-nyíló ablak

Íves nyíló ablak

Alakos bukó-nyíló ablak

Vasalat

Ablakaink Roto NT körbefutó vasalattal készülnek, mely biztosítja az ablakszárny többpontos, biztonságos rögzítését. Ennek előnye a zárt, egyenletes küllem és a tartósan kiváló járási tulajdonságok.

A kezelési kényelem példás. A beépített szárnyemelõvel ellátott szintkapcsoló zár, folyamatosan ugyanabban a szintben mozgatja a szárnyat a keretben és ezen kívül megakadályozza az ablak hibás kezelését. Továbbiak az ollóban lévõ becsapódás elleni védõelem és a bukási távolság korlátozása szolgálja a megrendelő kényelmét. A beépítési feltételektõl függõen a bukási távolság bukó nyitás esetén két méretben állítható be. A becsapódás elleni védelem pedig megakadályozza az ablak becsapódását huzat esetén.

A matt ezüst RotoSil felület nem csak elegáns küllemû, de olyan korrózióvédelmet is biztosít, amely sokszorosan túlteljesíti a legszigorúbb követelményeket is.
Az ablakok kezelését elegáns formájú általában fehér színű kilincsek biztosítják, de kérhető bronz-, vagy aranyszínű kilincs is. A vasalat állítási lehetőségeiről, ill. a kilincs helyes használatáról bővebben a „Műszaki tájékoztató” menüpontban tájékozódhat.Lehetséges mérethatárok

A Pentaglass Kft. által forgalmazott ablakok méretét leginkább a megrendelők igényei határozzák meg. A méretek meghatározását befolyásoló leggyakoribb szempontok a következők:

  • Általában a legnagyobb egyszárnyas ablak mérete 150cm / 150cm
  • A legkisebb bukó-nyíló ablak mérete általában 60cm / 60cm
  • A fix ablakok méretét, elosztását általában az üveg befolyásolja miszerint a 4mm-es üvegtáblákból álló üvegszerkezet maximális mérete 2,5m2. Az ezt meghaladó méreteknél tokosztókat vagy 6mm-es üvegtáblákból álló üvegszerkezetet használunk.

Párkányok

Az ablakok díszítésére, ill. a víz falba történő beszivárgásának megakadályozására különböző szélességű és anyagú párkányokat, könyöklőket forgalmazunk, ill. építünk be. A párkányok általában alumíniumból, a könyöklők jellemzően műanyagból készülnek. Az alumínium párkányok porfestett fehér, ill. bármely RAL színben rendelhetők. ÚJDONSÁG a renolit fóliával bevont famintás alumínium párkány, aranytölgy, mahagóni, stb. színben.


ablakmozgató motor

ablaknyitó motor

rudazatos távnyitó